Vand eller fugt i el, stikkontakt, el-tavle - vandskade og el-installationer, læs her hvad du skal gøre når du er usikker på fugt i el-installationer

Vand i stikkontakt, eller el-tavle – vandskade og el-installationer

Vandskader, eller spildt vand og el-installationer

Hvad skal du gøre hvis du har har spildt vand i en stikkontakt eller hvis der kommet vand ind i el-tavlen? Det første du skal gøre er at kontakte en elektriker. Vand og elinstallationer er nemlig en livsfarlig kombination.

Hvordan du håndterer vand og dit hjems elsystem de første timer ved en vandskade, er afgørende for hvor meget der er at redde, og hvordan du beskytter din familie. I alle tilfælde af vandskader i et hjem eller en virksomhed er der et spørgsmål om, hvorvidt det el-systemer er blevet ramt eller ikke. Vand og el er som nævnt ekstremt farlig og at røre det forkerte sted uden ordenligt beskyttelse udstyr eller vende den forkerte switch kan have frygtelige resultater.

Kontakt Københavns Elektriker f.eks.:

– Du har spildt vand i en stikkontakt eller afbryder
– Du er blevet ramt af en vandskade
– Der er kommet fugt i elinstallation f.eks. damp fra badeværelset
– Der er kommet vand ind i el-tavlen

Når vandskader er dukket op som et problem, skal du slå strømmen fra som det første (husk at du kun må gøre dette hvis du er sikker på at der ikke løbet strøm ind i el-tavlen og at du ved at du trygt kan. Dette gøres ved at lukke for strømmen ved kilden, elboksen. Hvis du ikke kan nå elboksen, skal du kontakte få adgang til el-tavlen. Ring en professionel elektriker. Udsæt ikke dig selv for risiko for elektrisk stød. Vand eller fugt i el, stikkontakt, el-tavle – vandskade og el-installationer er altid risikabelt at bevæge sig omkring.

Hvor skal man starte med at reparere el ved en vandskade?

Alle ledninger eller kabler, der udsættes for oversvømmelsesvand, skal udskiftes for at sikre, at det el-systemer fortsat fungerer normalt. Når ledninger udsættes for vand eller endda overdreven fugt, kan de interne komponenter blive beskadiget på grund af korrosion eller opbygning af skimmelsvamp. Beskadigelse af denne type kan resultere i, at isolering ikke udfører sit arbejde eller afslutningsfejl, der kan vise sig at være problematiske. Problemet bliver kun værre, hvis ledningerne blev udsat for saltvand. Nogle oversvømmelser inde i landet kan også forårsage problemer med vand, der er blevet forurenet med gødning, kemikalier eller olier.

Nogle ledninger og kabel er kun specificeret til tørre steder og bør derfor også udskiftes, hvis de udsættes for vand på et hvilket som helst niveau. Kontakt Københavns Elektriker, vi kan hjælpe med det hele som oftest dækker din forsikring hvis der er tale om en oversvømmelse, 

Kabler, der er korrekt specificeret til fugtige eller våde steder, kan bruges igen, så længe der ikke opdages forurenende stoffer i selve kablet, selvom nogle problemer først dukker op meget senere på grund af korrosion af de ledende materialer. Hvis enderne på en leder er blevet udsat for vand, skal kablet også udskiftes. 

Alle ledninger eller kabelprodukter, der har været udsat for vand eller fugt bør undersøges af en autoriseret elektriker, så at de kan afgøre om kablet er sikkert til fortsat brug. Ikke alle kabler svigter straks, når de får strøm; i nogle tilfælde kan det tage måneder, før problemerne dukker op. Under alle omstændigheder er en autoriseret elektriker den bedste kilde til at træffe den korrekte beslutning om, hvad der forsat kan bruges.

Det samme gør sig gældende for elektriske apparater eller komponenter, som skal deaktiveres og frakobles i tilfælde af vandskade. De bør ikke tændes igen, før der er foretaget en grundig undersøgelse. Københavns Elektriker er her for at hjælpe hvis du er blevet ramt af vand eller fugt i stikkontakt, el-tavle – vandskade og el-installationer er vores ekspertise. 

Vand eller fugt i el, stikkontakt, el-tavle - vandskade og el-installationer, læs her hvad du skal gøre når du er usikker på fugt i el-installationer
Vand eller fugt i el, stikkontakt, el-tavle - vandskade og el-installationer, læs her hvad du skal gøre når du er usikker på fugt i el-installationer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.