Hvordan fungerer el-gulvvarme egentlig? Hvor passer det at installere el-gulvarme, og hvor sikkert er det?.

Montering af el-gulvvarme

Hvad er el-gulvvarme?

Hvordan fungerer el-gulvvarme egentlig? Hvor passer det at installere el-gulvarme, og hvor sikkert er det? Når det kommer til moderne og energieffektive gulvvarmesystemer, kan vi det meste af montering og installation el-gulvvarme. Og Københavns Elektriker vil gerne dele vores viden med dig, der har tanker om el-gulvvarme. Husk dette, når du beslutter, hvilke varmesystemer der er bedst til dit hjem.

Sådan virker el-gulvvarme

Gulvvarme el er baseret på strøm via varmekabler, der ligger i sløjfer over hele gulvoverfladen (se billede). Gulvvarme med el er et perfekt alternativ til vandbåren gulvvarme for at få et fleksibelt varmesystem. Oven på gulvvarmespolerne fyldes et tyndt lag for at få en glat overflade og gulvet lægges på den. For et virkelig energieffektivt system lægges der altid et isoleringsplade under varmekablet. Temperaturen reguleres normalt rumligt med en termostat monteret på væggen.

Et elektrisk gulvvarmesystem er et fuldt varmesystem. Der er ikke behov for yderligere varmekilder i lokaler, hvor det er installeret. El-gulvvarme er særligt velegnet til renovering og tilbygninger. Det er en enkel, hurtig, billig og isoleret installation i forhold til mange andre varmesystemer, der kræver større indgriben.

At vælge el-gulvvarme eller vandbåret gulvvarme

Gulvvarmesystem er således baseret på elektrisk varme, men der findes også at købe vandbåren gulvvarme. Et almindeligt spørgsmål Københavns Elektriker får er, hvilket system der skal vælges: et med el-varmekabel eller el-gulvarme som er vandbåret med rør? Det afhænger naturligvis af betingelserne for netop dit hjem, og hvilke krav du har til varme anlægget. Tænk over dette, før du beslutter dig for, hvilken gulvvarme som passer bedst til dig.

Varme dejlige gulve året rundt

El-gulvvarme er et perfekt alternativ, når du ønsker et fleksibelt varmesystem. Andre varmeanlæg slukkes ofte i årets varme periode. Det betyder f.eks. At flisegulve i badeværelser og andre rum vil være kolde i sommermånederne.

Med elektrisk gulvvarme kan du vælge, hvilke overflader der skal holdes varme og tørre året rundt. Det er også muligt at supplere med el-gulvvarme oven på et vandbåret gulvvarmesystem i rum som f.eks. Badeværelser eller gange. Så kan du let skifte til elvarme i sommermånederne.

Gulvvarme montering København og Sjælland med garanti

Der er altid garanti på montering af el-gulvvarme hos Københavns Elektriker, el-kabler har en konstruktion med teflonisolering, der gør dem meget holdbare. Skulle varmekablet efter al sandsynlighed gå i stykker, er der meget godt udstyr til at spore fejlen. Du kan finde den over gulvbelægningen og kun bryde enkelte fliser op for at reparere kablet. Københavns Elektriker tilbyder produktgaranti på montering af el-gulvvarme. 

Og det eneste, der kan ske, hvis systemet går i stykker, er, at det ikke bliver varmt. Ingen risiko for vandlækage eller andre skader på ejendommen.

El-gulvarme montering og indkøb priser

Pris på el-gulvvarme er relativt lave i forhold til den vandbårne varme systemer. Der er mange forskellige varianter af vandbårne systemer, og driftsomkostningerne varierer meget. Nogle systemer har lave driftsomkostninger, men det tager lang tid at blive rentabel efter investeringen. Dette gælder især små områder som badeværelser eller gange.

Tilbud og pris montering el-gulvvarme København

Præcis hvad det koster at installere og montere gulvvarme el afhænger naturligvis af hvor stort værelset er, hvilken effekt du ønsker og hvilke andre krav du har til systemet. Kontakt Københavns Elektriker, så gør vi vores bedste for at svare på alle dine spørgsmål om el-gulvarme montering, installation og priser. 

Husk også, at el-gulvvarme er et højspændingssystem, der skal placeres og tilsluttes af en autoriseret installatør. 

Driftsomkostninger el-gulvvarme

Elektrisk gulvvarme er en effektiv varmekilde. Effektiviteten er høj, og kuldioxidemissionerne er lave. El-gulvvarme installeres overfladisk, hvilket giver et hurtigt system, fordi luften i rummet hurtigt bliver varm. Med et hurtigt system og god kontrol kan du bedre udnytte eksterne varmetilskud som varmekamin og sollys.

El-gulvvarme er et hurtigt system er et energieffektivt system. 

Montering af el-gulvvarme

En reaktion

  1. Hej, jeg ønsker fast pris på montering af el gulvvarme i min udestue som vi skal sætte i stand her til efteråret. Det er på Amager (Tårnby).
    Håber i kan hjælpe. Dbh. Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.