Montering af lampe - TRIN-FOR-TRIN - Københavns Elektriker

Montering af lampe

Montering af ‘lampe -trin for trin


Det være udfordrende at montere en lampe. Ikke mindst hvis du aldrig har gjort det før. Men hvis du følger nedenstående trin, bliver opgaven meget nemmere:

Du er også velkommen til at kontakte Københavns Elektriker, som sørger vi for at montere din lampe. 

1. Sluk for strømmen
Inden du starter med montering af lampe, det er det vigtigt, at du slukker for strømmen, ellers er det let hent, at der sker en ulykke!

Husk, at det ikke er nok at slukke lyset via afbryderen, du skal slukke for strømmen i din eltavle. Noget, du nemmest gør ved at slå hoved afbryderen af. Hvis du føler dig usikker, kan du bruge et multimeter til at sikre, at du har afbrudt den korrekte sikring, og at der ikke er nogen aktiv strømforsyning i kablerne.

2. Monter beslaget
Når der ikke er nogen aktiv strøm i nærliggende kabler, er det tid til montering af lampe.

Det første trin er at fastgøre monteringsbeslaget til loftet. Afhængigt af hvilken type lampe du har købt, kan armaturet se anderledes ud. Noget der betyder, at den muligvis også skal monteres på forskellige måder.

Enten skal monteringsbeslaget fastgøres direkte til forbindelsesboksen eller også til loftet. Hvis beslaget skal fastgøres til loftet, skal du muligvis bore et hul på forhånd. Især hvis du f.eks. Har et hårdt tag af beton.

3. Tilslut kablerne
Så er det tid til at tilslutte kablerne til lampen. Hvis der ikke er noget synligt stykke kobber fra ledningerne, kan du starte med at fjerne et lille stykke plast ved hjælp af en tang.

Der er enten to eller tre ledninger, der skal tilsluttes lampen. En sort, en blå og muligvis en gulgrøn. Den sorte og blå ledning er forbundet til stolpens sider. Kontroller, hvilken af ​​dem der skal være på højre og venstre side.

Er der et jordet kabel, dvs. en, der er gulgrøn, skal denne fastgøres i midten. Når de er på plads, kan du fastgøre kablerne med en skruetrækker (stram skruerne på toppen af ​​indsatsen).

4. Placere lampen på beslaget
Når både beslaget og kablerne er på plads, er det tid til at fastgøre lampen til beslaget. Hæng lampen, og fastgør den derefter med de medfølgende skruer, som er fastgjort på begge sider af beslaget.

5. Sæt pæren i, og tænd for strømmen
Sidst men ikke mindst er det tid til at skrue pæren på og tænde for strømmen igen. Voilá – det behøver ikke at være sværere end det at montere en loftslampe!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.