Sådan skifter du en sprunget sikring i gruppeafbrydere - skift sikring gruppeafbryder selv

Skift sikring gruppeafbryder inklusive nem 5 trins guide

Københavns Elektriker forklarer her hvordan du skifter sikring gruppeafbryder og i ny el-tavle med automatsikringer. nederst kan du læse 5 trin i hvordan du selv skifter sikring gruppeafbryder. 

Sådan skifter du en sprunget sikring i gruppeafbrydere – skift sikring gruppeafbryder selv

Jeg husker den dag jeg var spændt på endelig at prøve min nye støvsuger! Jeg sluttede den til stikkontakten i køkkenet for at give den gas, men i stedet for succes så pludselig mistede jeg strømmen i hele lejligheden. Dette var ikke en fuldstændig afbrydelse. Kun stuen, hvor jeg havde tilsluttet min støvsuger, var uden strøm.

Min kære samlever vidste med det samme, at jeg nok havde sprunget en sikring ved at prøve at bruge mit nye ekstremt effektive støvsuger i et værelse, hvor der allerede i forvejen var en masse elektronik tilsluttet.

Heldigvis er reparation af en sprunget sikring en forholdsvis nem reparation, i hvert fald hvis det er tale om at udskifte en smeltesikring. Alt hvad du behøver er noget grundlæggende viden om din el-tavle og en hurtig guide, som den du kan læse nederst her på siden.

Kan jeg skifte automatsikringer selv? 

En ting du du bør kende, er at hvis du har en ny el-tavle med automatsikringer, så kan du ikke skift sikring selv. Prøv at slå den til efter at du trukket støvsugeren fra stikkontakten. Slår automatsikringerne fra igen, kontakt os, din autoriserede elektriker.

Hvis du har automatikringer som bliver ved med at springe, så har du formodeligt brug for en ekstra sikringsgruppe i din el-tavle og mere ampere. 

Afspil video om Københavns Elektriker forklarer her hvordan du skifter sikring gruppeafbryder og i ny el-tavle med automatsikringer + Effektiv skifte sikring guide

Som altid skal du overholde de korrekte sikkerhedsforanstaltninger, når du arbejder med el

Følg disse nemme trin og skrift sikring gruppeafbryder som er sprunget selv:

1. Tag stikket ud af alle elektriske apparater

Først og fremmest er det vigtigt at finde, hvor udfaldet opstod. I dette tilfældet så er de støvsugeren. Ellers vil dette vil hjælpe dig med bedre at finde, hvilken sikring der er synderen. En god måde at teste er at dreje lyskontakterne i hvert rum for at se, hvilken der mistede strøm. Hold derefter lyset slukket i de berørte områder, og tag nogle af apparaterne ud i disse rum. Hvis du lader alt stå tændt og derefter slår du strømmen til med en ny sikring i, risikerer du at sprænge denne sikring også.

2. Sluk for strømmen

Dernæst skal du slå fra hoved afbryderen. Dette gøres normalt gennem dit el-tavle og er vigtigt for at sikkert skift sikring i din el-tavle. 

3. Find den ødelagte sikring

Derefter skal du finde, den sikring der er sprunget. Sikringer fungerer som en sikkerhedsanordning for at forhindre en elektrisk brand. Som sådan skal du kigge efter en sikring, hvor metallet er smeltet, eller glasbeklædningen virker tåget eller misfarvet – det er normalt i ødelagte enhed. På samme måde som du ser en glæde-pære springe i princippet. 

4. Skift sikring i el-tavle nu

Når det er tid til at udskifte sikringen, er det vigtigt at finde en, der har samme ampere f.eks. 10 ampere eller 16 ampere. Den nemmeste måde at skift sikring på, er at tage den gamle sikring til din lokale byggemarked og bede om en maget til af sikring. Så er det lige så nemt som at skrue den ødelagte sikring ud og skrue den nye i kontakten i el-tavlen.

5. Test din nye opsætning

Når alt er på plads igen og du er klar med at skift sikring, tænd for hovedstrøm afbryderen igen og sørg for, at el-systemet fungerer. Tænd for lyset, og begynd at tilslutte vigtige apparater, med omhu for ikke at overbelaste dit el-system, fjern der var problemet (i dette tilfælde støvsugeren). Hvis sikringen springer igen, er det måske på tide at ringe til en autoriseret elektriker, så at du kan få en ekstra sikringsgruppe, flere ampere eller udskiftet din gamle el-tavle med smeltesikringer til sikring automatikringer, som ikke skal skiftes. 

Når det er tid til at ringe til en autoriseret elektriker ved sprunget sikring?

Hvis din afbryder eller sikring konstant springer, kan der være et større elektrisk problem at håndtere. Du kan fortsætte med at reparere ødelagte sikringer, men når roden til problemet ligger dybere i dine elektriske ledninger, er det bedst at tilkalde en autoriseret elektriker.

Overbelastede el-systemer er normalt årsagen til en sprunget sikring, kan du overveje at bede os om at opgradere dine ledninger, hvis du konstant oplever disse problemer. Du kan også flytte rundt på tilslutte højenergiapparater (som støvsugere) til andre rum, så der el-systemet ikke overbelastes. En erfaren elektriker kan hjælpe dig med at afgøre, hvilke opgraderinger du har brug for for at imødekomme dit hjems behov af el og gruppesikringer alternativt automatsikringer. 

At være forberedt, før der opstår problemer med apparater og hjemmesystemer, er altid en god strategi. Læs på vores hjemmeside og bliv klogere på hvordan Københavns Elektriker kan opgradere dit el-system ved behov! Kontakt os gerne for pris og tilbud.

 

Skifte ikke sikring hvis din eltalve ser sådan ud - Kontakt en autoriseret elektriker
Skifte ikke sikring hvis din eltalve ser sådan ud - Kontakt en autoriseret elektriker

Vi håber at du fik god hjælp af vores (Københavns Elektriker)  guide i hvordan du skifter sikring gruppeafbryder og i ny el-tavle med automatsikringer samt vores effektive skifte sikring guide (5trin).

 

Held og lykke! Og husk at kontakte os hvis du har brug for mere hjælp! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.