Sikring springer periodisk eller hele tiden

Sikring springer hele tiden eller automatsikring slår fra

I de fleste lejligheder er der installeret såkaldt “automatsikringer”, som har knapper, der falder ned, hvis anlægget bliver overbelastet. I enkelte ældre lejligheder er der ældre stikskabe med såkaldte “smeltesikringer”. Hvor afbryderen er monteret, er der også en fejlstrømsafbryder.

Hvorfor sker det at sikring springer hele tiden?

Hvis din sikring springer hele tiden, kan det betyde, at du skal bruge en større hovedsikring, størrelsen på din sikring afgør nemlig, hvor meget strøm du kan bruge på én gang. Det kan også skyldes en fejlstrøm mellem dine faser. Københavns Elektriker anbefaler, at du kontakter en autoriseret elektriker, som kan gennemgå dit el-anlæg, du kan f.eks. kontakte os. 

Almindeligste årsager til hvorfor sikring springer hele tiden

Springer sikringerne ofte, kan det betyde, at du skal have en større hoved sikring eller ekstra gruppe i eltavlen. Det er almindeligt i forbindelse med anskaffelse af et nyt strømkrævende apparat såsom opvaskemaskine, opladere til elbil eller sauna.

Overbelastning er årsag til hvorfor sikring springer ofte og periodisk

Overbelastning opstår, når der føres for meget strøm gennem en ledning. Hvis mange strømgenererende produkter kører på samme tid og på på samme sikring, for eksempel vaskemaskine, opvaskemaskine, elkedel osv., kan det være årsag til en overbelastning, som får sikringen til at udløse.

Kan sikringer blive dårlige?

Hvis du har oplevet at en sikring springer hele tiden eller ofte, og den er varm, er den sandsynligvis gået i stykker på grund af overbelastning. Hvis den er kølig, er den sandsynligvis gået i stykker på grund af alderdom eller kortslutning.

Sikring slår fra hele tiden eller automatsikring slår fra?
Sikring slår fra hele tiden eller automatsikring slår fra?

Hvordan får jeg strømmen tilbage, hvis jeg har automatsikringer?

I de fleste tilfælde er det en af automatsikringerne, der går, og en af grupperne som dykker skråt nedad. Så trækker du gruppen op. Nogle gange følger jordfejlsafbryderen ned og så går hele lejligheden/huset ud. Så trækker du gruppen op igen.

Siden år 2000 har HPFI relæ været et krav i ny producerede boliger. HPFI relæet afbryder hurtigt strømmen, hvis for eksempel et elektrisk produkts dele skulle blive strømførende, og nogen samtidig rører ved en jordet genstand. Det giver beskyttelse mod personskade og elektriske brande. 

Automatsikring slår fra hele tiden

Bliver det helt sort i lejligheden, kan det skyldes, at hovedsikringen er sprunget. Så kontakt gerne Københavns Elektriker for hjælp. Også hvis automatsikring slår fra hele tiden.

Man plejede at sige, at man stort set kunne udføre alt el-arbejde selv frem til el-tavlen, så længe man havde den “påkrævede viden”. Sådan er det ikke længere. I dag må du kun udskifte en ødelagt stikkontakt med en ny stikkontakt.  

Størrelse på sikringen – udskift til ret størrelse ved nyt el og nybyggeri

Disse anbefalinger giver et groft indtryk af dit strømforbrug. Du kan aflæse størrelsen på sikringen ved farven på den lille “indikatorknap”, der løsner sig, når sikringen springer – samme farve finder du på bundpladerne i dit el-betjeningspanel, der viser, hvilken sikring der passer i de forskellige huller. .

16 A – Årligt elforbrug på 0-25.000 kWh/år. Samtidig udgangseffekt max 11 kW. Har du en el-patron, mange el-elementer eller andre store apparater, skal du muligvis bruge en 20 eller 25 A sikring. 16 A sikringer har en grå markering.

20 A – Årligt elforbrug på 20.000-35.000 kWh/år. Samtidig udgangseffekt max 14 kW. Hvis du har en el-patron, mange el-elementer, en sauna eller andre store apparater, kan du have brug for en 35A sikring eller større. 20 A sikringer har blå markeringer.

25 A – Årligt elforbrug 30.000-50.000 kWh/år. Samtidig udgangseffekt max 17 kW. Hvis du har en el-patron, mange el-elementer, en sauna eller andre store apparater, kan du have brug for en 35A sikring eller større. 25 A sikringer har en gul markering.

Har du brug for hjælp med automatsikringer eller reparation for at løse problem med at sikring springer hele tiden?

Oplever du problemer at automatsikring slår fra eller at sikringer springer hele tiden, kontakt vores elektriker døgnvagt, så kommer vi med gåde råd, eller alternativt, så kører vi ud og hjælper dig ved behov af akut elektriker . 

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.