Problemer med strømmen som skyldes kortslutning i el-installation, kabel eller et apparat f.eks. komfuret eller vaskemaskinen

Problemer med strømmen & kortslutning i el-installation

Har du haft et problem med strømmen? Så skyldes måske problemerne en kortslutning i el-installation, kabel eller et defekt apparat f.eks. komfuret eller vaskemaskinen. Københavns Elektriker firma ved, det er irriterende, men det sker for os alle på et eller andet tidspunktidspunkt! Kortslutning i el-installation og problemer med el-installationer og strøm er et almindeligt fænomen.   

Københavns Elektriker vil gerne fortælle dig, hvad du kan gøre, hvis strømmen er gået på grund af en kortslutning i el-installation f.eks. vaskemaskine, eller hvis du oplever problemer med strømmen og ikke kan finde fejlen. I denne guide har vi samlet vores egne tips til, hvordan du kan reparere strømmen når der sket en kortslutning i et el apparat, og vende tilbage til din hverdag igen. Vi vil også benytte lejligheden til at foreslå, hvordan man undgår skader og el ulykker, både for dig selv og din familie. 

Montere HPFI-relæ

I mange moderne lejligheder og boliger er der et HPFI relæ i el tavlen, men hvis du ikke har en, anbefaler vi, at du investerer i en hurtigst muligt. Et HPFI-relæ lukker hele el-systemet som en sikkerhedsforanstaltning kun for ikke at beskadige tilsluttet elektronik, men hovedsageligt for at børn eller voksne ikke tager skade. HPFI-relæet og sikringer slår fra hvis det kommer kortslutning på et el-apparat. 

Sikrede stikkontakter

Moderne stikkontakter har allerede dette supplement, men hvis dine stikkontakter ikke er sikrede overfor berøring, bør du helt sikkert sørge for at installere disse, især hvis du har børn. Kæledyrsbeskyttelse (og børne beskyttelse) sikrer, at det bliver vanskeligere at få adgang til strømmen ved berøring, hvilket reducerer risikoen for el relaterede ulykker og skader.

Undgå at samle kabler

Et andet tip er at undgå for mangle kabler som du samler, der ruller sammen, såkaldte “fuglereder”. Kabler i klumper kan ligne legetøj til små børn, hvilket kan føre til unødvendige ulykker. Det kan også lede til problemer med strømmen og kortslutning i el-installationen hvis et kabel knækker. 

Sørg for, at de el-produkter, du køber, er CE -mærket

CE- mærkede produkter minimerer problemer med strømmen og garanterer, at der er beskyttelse mod brand, elektrisk stød, og at det ikke forstyrrer andre elektriske apparater.

Sluk for el apparaterne, når du ikke er hjemme

Dette kan være en selvfølge for mange, men stadig noget, der nemt glemmes. Sørg for at slukke alle el apparater eller lys, der ikke behøver at være tændt, og du sparer også på strøm. 

Sørg for at have et fungerende røgalarm

Dette er et must i ethvert hjem. Københavns Elektriker anbefaler, at du investerer i to røgalarmer, hvis en af dem stopper med at fungere. I tilfælde af at det værste sker, og det begynder at brænde, sikrer røgalarmen, at du bliver advaret og kan slukke ilden eller tage dig og din familie i sikkerhed.


Lidt længere ned på siden kan du se hvordan du selv fejlsøger på en kortslutning i el-installationer eller har problemer med strømmen. Hvis du har brug for assistance så er du altid velkommen at ringe til os, vi er en døgnvagt elektriker København og hjælper dig i enhver situation! Vi er en del af Norh og er autoriserede via Sikkerhedsstyrelsen.

Det er altid gratis at få tilbud hos Københavns Elektriker hvis har brug for et elektriker tilbud eller pris på forhånd.  

Afspil video om Problemer med strømmen & kortslutning i el-installation?

Problemer med strømmen? Er strømmen gået? Prøv dette:

En af de mest almindelige årsager til problemer med strømmen, er, at en sikring er gået. Hvis et defekt kabel er tilsluttet, eller et apparat er forkert tilsluttet, springer sikringen i din el-tavle, hvilket betyder, at strømmen er slukket i hele lejligheden eller huset. Dette er en sikkerhedsforanstaltning præcis som det velkendte HPFI-relæ, sikringen springer, så ingen enhed kortsluttes eller overbelastes, og for at undgå at nogen kommer til skade ved strømmen.

Vi anbefaler, at du først trækker stikket ud af det senest installerede el apparat eller den ledning, du har tilsluttet en stikkontakt. Nulstil derefter HPFI relæet i el-tavlen for at se, om det var den nyeste enhed, der forårsagede problemet med strømmen og fik sikringen stil at slå fra. Du kan normalt finde din el-tavle i din entre, men det kan også findes i et opbevaringsrum. 

Udfør en fejlfinding, hvis problemet fortsætter. For at gøre dette korrekt skal du først slukke for alle sikringer i el-tavlen og derefter starte med kun at tænde for HPFI-relæet. Tænd derefter sikringerne en efter en, indtil HPFI-relæet slukker. Nogle gange kan det være nok at bare tænde HPFI-relæet igen ved problemet med strømmen i lejligheden eller i huset som skylder på grund af en midlertidig fejl,  hvis det stadig ikke virker, skal du fejlfinde, indtil du finder problemet med strømmen.

Problemer med strømmen som skyldes kortslutning i elinstallation eller i kabel

Hvis strømmen fortsætter med at slukke, HPFI-relæet slår fra eller sikringen bliver ved med at springe, kan fejlen være i en overbelastning i det elektriske system. I dette tilfælde kan for eksempel flere enheder overbelaste en og samme sikring eller kortslutning i et kabel, hvilket fører til, at hele systemet slukkes. 

Ved siden af el-tavlen finder du en gruppetavle, der viser, hvilken sikring der er forbundet til visse dele af lejligheden. På denne måde kan du fejlfinde problemet. Prøv at slukke og frakoble nogle apparater i hjemmet, og hvis HPFI-relæet ikke længere er slukket, er et af de apparater, du for nylig har taget stikket, sandsynligvis enten defekt eller skaber en overbelastning i systemet. Hvis apparatets ledning er defekt, kan strømmen slukkes igen, selvom du sætter den i en anden stikkontakt. Hvis problemet skyldtes en kortslutning, er det nok at skifte stikkontakten.

Problemer med strømmen & kortslutning i el-installation, hvordan hænger det sammen og hvordan fejlsøger jeg på mit el-system ved problemer
Problemer med strømmen & kortslutning i el-installation, hvordan hænger det sammen og hvordan fejlsøger jeg på mit el-system ved problemer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.