Montering af el vådrum og nyt el i vådrum København og Nordsjælland tilbydes af autoriseret elektriker firma - Kontakt og og få en pris

Montering af el i våde arealer – nyt el i badeværelse

Installation af el i vådrum, badeværelse, vaske og bruserum

I vådrum er risikoen for el-ulykker ekstra stor, da det er et miljø, hvor der er fugt og mange jordede genstande. Hyr derfor altid et autoriseret elinstallationsfirma til elinstallationsarbejde i vådrum. Du kan f.eks. hyre Københavns elektriker til nongering af nyt el vådrum. 

Skal du renovere eller reparere noget på badeværelset eller i vaskerummet? I vådrum og andre våde miljøer er risikoen for el-ulykker større end andre steder i din bolig. Derfor bør du altid hyre et el-installationsfirma, der er autoriseret hos Sikkerhedsstyrelse, vores autorisations nummer er; EFUL-14443, det er vigtigt at du tjekker op den elektriker du vil hyre når du ønsker at lave el-installationer i vådrum. Du kan nemt tjekke om et elselskab er registreret hos sikkerhedsstyrelsen her

Særlige krav stilles vedrørende nyt el og vådrum

Alle elektriske produkter, der anvendes i badeværelset og i vådrum, skal være tilpasset til at modstå den fugt, der er til stede der. El-materiel og elektriske produkter til brug i bad- eller bruserum skal derfor mærkes med den korrekte IP-klasse. Hvilket IP-klasse elektrisk udstyr eller produkter der skal have afhænger af hvor i rummet de skal installeres – i hvilken zone.

Montering af el vådrum og nyt el i vådrum zoner

Vådrum og bruserum er opdelt i zoner, eller områder, hvor der gælder særlige regler for, hvordan installationer skal udføres. Zonerne er defineret ud fra, hvor meget vand der kan være til stede i de forskellige dele af vådrum. I nærheden af bruseren eller badekarret er den vådeste zone. Alle elektriske installationer skal være fast tilsluttet der, dvs. der må ikke være apparater med stik.
Princippet er: jo mere fugtigt eller vådere, jo højere fugtbeskyttelse (IP-klasse) skal elektrisk udstyr eller produkter have.

Stikkontakt i vådrum

Tidligere var det forbudt at have almindelige vægstikkontakter på badeværelset. I dag må registrerede elinstallatører installere stikkontakter til 230 volt i bade- og bruserum, hvis stikkontakterne er jordede. Stikkontakterne skal desuden være beskyttet af en fejlstrømsafbryder og må kun placeres visse steder i vådrum.

Træk ikke en splejseledning ind i vådrummet

Hvis vådrummet ikke har en stikkontakt, skal du ikke trække i en splejseledning, der er sat i en stikkontakt i et andet rum, såsom en hårtørrer eller vaskemaskine. Det er farligt og kan føre til ulykker, da der er risiko for, at stikkontakten ikke bliver beskyttet af jordfejlsafbrydere.

Brug kun stikkontakter som er beregnet til vådrum 

Sørg for at bruge stikkontakterne i vådrummet til det, de er beregnet til. Nogle fatninger må fx kun bruges til barbermaskiner. Når du ikke bruger apparaterne på badeværelset, skal du tage ledningen ud af stikkontakten. På den måde undgår du, at for eksempel børn bruger dem forkert.

Jacuzzi og spabad montering af el i vådrum

Som forbruger kan du købe spabade eller brusere med funktioner, der kræver el-tilslutning. Disse produkter skal være lavet til fast tilslutning; de må derfor ikke have stik til tilslutning til en almindelig stikkontakt. Bruseren skal også være CE-mærket.

Hvis du har købt et brusebad eller badekar med funktioner, der skal have strøm for at virke, så kontakt os så kan vi installere det for dig. Vi er eksperter i montering af el vådrum og nyt el i vådrum

Montering af el vådrum og nyt el i vådrum København og Nordsjælland tilbydes af autoriseret elektriker firma - Kontakt og og få en pris
Montering af el vådrum og nyt el i vådrum København og Nordsjælland tilbydes af autoriseret elektriker firma - Kontakt og og få en pris

Ofte stillede spørgsmål om el i i vådrum

Kan jeg bruge støvsugeren på badeværelset?

Når du bruger støvsugeren, skal du sørge for, at du ikke støvsuger på en fugtig overflade, medmindre støvsugeren er specielt tilpasset formålet. Brug i første omgang stikkontakter, der er beskyttet af jordfejlsafbrydere, såsom stikkontakten på badeværelset. Sørg for, at alle overflader i badeværelset er tørre, og at kablet ikke kommer i klemme i døren.

Skal en håndklædeholder tilsluttes i en stikkontakt eller med en fast forbindelse?

Afhængigt af forholdene kan begge metoder bruges. I bade- og bruseområder skal apparater tilsluttes.

Fast tilslutning af apparat samt montering af ny stikkontakt er arbejde, der kun må udføres af et registreret elinstallatørfirma. Kontakt os, så får du hjælp på bedste vis.

Skal gulvvarme i vådrum beskyttes af jordfejlsafbrydere?

Jeg har fået renoveret mit badeværelse og blandt andet monteret el-gulvvarme. Ved eftersynet blev det konstateret, at der ikke var tilsluttet jordfejlsafbryder. Er elinstallatøren forpligtet til at tilslutte jordfejlsafbrydere ved installation af el-gulvvarme til 230 V. Elinstallatøren er i praksis forpligtet til at tilslutte jordfejlsafbrydere. De skal udføre elinstallationer efter gældende regler og kontrollere, at installationerne opfylder forskrifternes krav, inden de tages i brug. 

Hvad hvis IP-klassen ikke er angivet på det produkt, jeg købte?

Jeg har købt en lampe, der ifølge emballagen skulle være tilpasset vådrum. Men der er ingen oplysninger om produktets IP-klasse. Kan jeg alligevel bruge den på badeværelset?

Nej, du bør ikke bruge den på badeværelset. Hvis der ikke er nogen IP-klassificering, er produktet ikke egnet til at have i et badeværelse, da du simpelthen ikke ved, hvor godt det er beskyttet mod vand. Kontakt forhandleren vedrørende den understandardiserede mærkning.

Montering af el badværelse og nyt el i vådrum pris, udfyld formularen og få en fast lav pris af Københavns Elektriker. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.