Rotte eller mus gnavet over et kabel & dine elinstallationer kortsluttet? Kontakt vores elektriker i København- Læs om rotte & mus kabler & ledninger

Hvorfor rotter og mus gnaver på kabel og ledning

Hvorfor gnaver rotter og mus på kabler og ledninger?

Lad os gennemgå de mest almindelige rotte og mus-problemer vedrørende elinstallationer, nogle af dem står husejere over for hver dag:

Gnavere så som rotte og mus går ikke rundt og leder efter ledninger og kabler at tygge på. Rotter og mus kan  tilfældigvis godt lide at gemme sig på steder, hvor andre skjulte ting så som elinstallationer, heriblandt kabler og el-ledninger typisk er placeret.

Problemet med at rotter og mus gnaver på kabler og ledninger er, er at de er overalt, og mus har et instinkt til at gå efter alt, hvad de kan tygge for at forhindre, at deres tænder vokser for meget. Dette sagt, hvis de ikke tygger på kabler eller ledninger, vil de til sidst tygge på alt muligt andet: glas, plastik, gummi, træ, aluminium, sten og endda mursten.

Selvom at rotter og mus kan tygge hvad som helst, er en el kabel og el ledning en perfekt genstand til at slibe tænderne med. De kan holde på tråden, mens de tygger, hvilket giver dem mere kontrol. Som du ved, har mus og rotter skarpe tænder, som vokser uafbrudt, medmindre gnaveren kan finde en måde at kontrollere en sådan vækst på. Dette er grunden til, at ledninger og kabler ser ud til at være deres foretrukne valg og derfor også leder til kortslutninger i elinstallationer i vores danske hjem.

Hvis du nogensinde har ejet en hamster, ved du måske, at de har brug for en træpind, et stykke pap eller ethvert andet materiale, som de kan bruge til at slibe og udjævne deres tænder. Det samme gælder for rotter og mus.

Oplever du problemer med at rotte og mus gnavet på et kabel eller flere kabler? Kontakt os for el-service

Københavns Elektriker dækker hele København og Nordsjælland, vi kører god også længere ture ved behov

Rotte eller mus gnavet over et kabel & dine elinstallationer kortsluttet? Kontakt vores elektriker i København- Læs om rotte & mus kabler & ledninger

Hvorfor er det farligt, at mus og rotter tygger på kabler og el ledninger?

Vi har nu fastslået, at rotter og mus tygger på det meste. Det, der adskiller el kabler og ledninger fra andre materialer, er, at kabler og ledninger er overalt i dit hus, især på steder, hvor rotter og mus kan lide at gemme sig. Disse steder omfatter kældre, lofter, undergulve og endda indersiden af dine vægge. Det er de steder, hvor  el kabler og ledninger typisk ligger skjult.

Skader på ledninger forårsaget af rotter og mus koster husejere flere månedslønner. Her er nogle af grundene til hvorfor:

  • Rotter er kendt for at gnave på elektriske ledninger til det punkt, at de lukker ned for alt strøm i huset.
  • Mus og rotter kan også tygge ledninger fra et sikkerhedssystem, som kan udløse brand- og andre sikkerhedsalarmer, som får dig til at ringe til brandvæsenet og så videre.
  • En tygget ledning kan også forårsage husbrande, da den vil skyde gnister af strøm ud, der kan sætte ild til isolering og andre ting, der findes i kælderen eller i loftet.
  • Nogle ledninger er meget besværlige at udskifte, mens andre tager tid at få serviceret af f.eks. internetudbydere, telefonselskaber, alarm- og sikkerhedsfirmaer m.v.

Har du brug for hjælp rotte eller mus har gnavet kabel eller ledning over?

Udfyld formularen her på siden og vi kontakter dig hurtigst muligt og hjælper dig med problemer ved overgnavet kabel eller ledning. 

Hvorfor rotter & mus gnaver på kabel & ledning - Hjælp & svar

Hvordan kommer rotte og mus ind i huset?

Uanset hvor du bor, eller hvor godt du passer på dit hjem, vil naturen finde en måde at komme ind i din bolig på. Dette kan ske på mange måder. Vira, bakterier og pollen er bare nogle ting, der kommer ind i dit hjem og ikke mindst rotter og mus.

Hvorfor kommer rotter og mus samt andre gnavere ind i dit hjem?

Som enhver klog bolig- eller virksomhedsejer med en bolig at tage sig af, tager du alle forholdsregler for at undgå, at disse gnavere kommer ind på din ejendom. Dyr som rotte og mus vil dog finde en vej indenfor begge veje. Dette skyldes en række forhold:

Vejr:

Ligesom mennesker leder alle dyr (inklusive gnavere såsom rotter og mus) efter et sted at være sikre og endda rede for altid. Når vejrforholdene er dårlige, er det naturligt for enhver levende ting at finde ly. Loftsrum, kældre, gulvbrædder og andre gemmesteder er perfekte for rotter og mus at gemme sig. Husk, at deres kroppe er fleksible nok til at presse sig igennem meget små rum.

Mad og vand:

Uanset hvor der er en fødekilde, vil der være et væsen, der leder efter det. Det er derfor, køkkener, cafeterier, restauranter og familie boliger (uanset hvor rene de er) vil tiltrække rotter og mus.

Overlevende forhold:

Isolering, ledninger, halm, pap, papir og andre materialer hjælper gnavere med at overleve, fordi de kan bruge en hvilken som helst af disse ting til at bygge større reder, skærpe deres tænder og meget mere. Ud af alle disse materialer synes ledninger at være de mest attraktive for rotter og mus. Kontakt os hvis du har brug for hjælp med reparation af kabel, eller overgnavet el ledning. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.