Hvor meget strøm bruger en affugter? Læs om strømforbrug affugtere her

Hvor meget strøm bruger en affugter? Læs om strømforbrug affugtere her

Viste du at Københavns Elektriker tilbyder udlejning af affugtere? Vi har et 20 tal forskellige varianter ståendes på vores lager som vi stiller til rådighed for vores kunder i København. Vi tilbyder både udbringning og montering samt eventuel kontakt med dit forsikringsselskab. 

Energikriser får mange til at tøve med at bruge apparater som bruger strøm, også affugtere. Men hvor meget strøm bruger en affugter egentlig? Det ved vi. Læs her om strømforbrug affugtere. Vores bedste tips til dig er at ikke gå ned på brugen af affugtere. Det er lagt dyrere at reparere skader efter vandskader og fugtproblemerne fremfor at bruge en affugter. 

Strømforbrug affugtere pris eksempel 

I august 2022 udlejedes en affugtere til kunde, affugteren var installeret i 14 dage og kørte 24 timer om døgnet. Kundens elregning; 350kr højere end normalt for august måned. Så du behøver ikke bekymre dig om hvor meget det koster at have en affugter stående, de er sjældent tale om flere tusind ekstra det koster at leje affugtere i strømforbrug pr. måned. 

Hvor meget strøm bruger en affugter?

Elforbruget eller strømforbruget med en affugter påvirkes af flere faktorer, og et generelt tal er derfor svært at frembringe. Der er dog nogle affugtere, der trækker mindre strøm end andre, og tips du kan bruge, som påvirker det samlede energiforbrug på affugtere.

Så meget strøm trækker affugtere for loftstum

En termisk affugter eller en hygrodynamisk affugter som vi monterer har det laveste energiforbrug. Det lave energiforbrug skyldes smart teknologi, der sikrer, at affugteren kun virker, når der er behov for det, hvilket sænker elforbruget markant.

Strømforbrug med kondensaffugtere og ved leje af affugtere

Strømforbruget med en kondensaffugter afhænger i høj grad af den kapacitet du vælger til affugteren. En svagere affugter trækker mindre energi, men skal arbejde i længere intervaller for at fjerne den samme mængde fugt som en mere kraftfuld affugter. For at have et lavt energiforbrug er det derfor altid bedst at vælge en kraftigere affugter, der ikke behøver at arbejde på maksimal kapacitet for at fjerne fugten effektivt. Lej affugter som stor kraft hos og og spar på elregningen samt udlejningsgebyret. ,

Faktorer, der påvirker strømforbrug affugter

Faktorer, der påvirker strømforbrug affugter

Det er svært at sige, hvad en affugter koster i drift, fordi der er mange faktorer, der spiller ind på det samlede energiforbrug. De vigtigste faktorer, der påvirker, hvor meget strøm affugteren trækker, er:

1. Dit valg af affugter

Det samlede energiforbrug er påvirket af, hvor stærk en affugter du vælger, og hvilken type affugter du bruger. Vælg en termisk affugter eller en hygrodynamisk affugter, hvis du ønsker en energismart affugtning af loft, kælder eller krybekælder. Til øvrige rum i huset giver en kondensaffugter med høj kapacitet det lavest mulige elforbrug.

2. Størrelsen af ​​det rum, der skal affugtes

Jo større overflader, der skal affugtes, jo mere kræves der af affugteren. Vælg altid en større og kraftigere affugter, hvis du ønsker et lavere energiforbrug. Det hjælper også, hvis du lukker eller forsegler rummet og sikrer, at fugttilførslen under affugtningen er så lav som muligt.

3. Hvor meget fugt er der i rummet

Affugtningen går hurtigere, og bliver dermed mere energieffektiv, hvis det rum, der skal affugtes, ikke udsættes for mere fugt, mens affugtningen kører. Dårlig afløb eller isolering, utætte rum eller fugt fra vask og brusebad er alle faktorer, der hæver fugtniveauet i rummet, og som påvirker det samlede energiforbrug. I rum som kældre, krybekældre og lofter er energiforbruget også påvirket af det herskende klima og stiger i perioder, hvor fugttilførslen er højere på grund af temperaturforskelle mellem ude- og indeluften.

4. Sådan bruger og vedligeholder du din affugter

En ren affugter fungerer bedre og bruger mindre energi end en affugter fyldt med støv og snavs. Ved løbende at rense og skifte filtre, når det er nødvendigt, kan du sikre, at affugteren bevarer sin effektivitet og holder længere, samtidig med at du sikrer det lavest mulige energiforbrug.

Vil du vide mere om, hvordan du får så lavt energiforbrug som muligt med affugtere? Kontakt os så hjælper vi dig. Som tidligere nævnt udlejning af affugtere og leje af affugtere samt reparation efter vandskader er noget som vi tager os af hver dag i København. 

 

Afspil video om Ventilation montering fugtig kældere eller vådrum - Vi reparerer og monterer ventilation varmegenvinding, et-rumsventilation og mekaniske veksler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.