Gravet ind i elkabel - reparation af ledning i jorden/marken

Gravet ind i kabel – reparere ødelagt ledning i jorden

Gravet ind i et  elkabel og nu overvejer du at reparere den ødelagte ledning i jorden i jorden selv? Det er ingen god idé du må aldrig selv reparere et ødelagt kabel.

Det er undtagelse, men aldrig når det handler om faste elinstallationer. Du skal kontakte en elektriker hvis du har gravet ned i et kabel eller gravet ind i en el ledning.

Vi hos Københavns Elektriker er eksperter i reparation af kabler som er blevet overgravet. Måske har du gravet ind i et elkabel med en spade eller med en større gravemaskine. 

Uanset hvad der årsagede problemet, så har du brug for at få en reparation af kabel i jorden. dette kan vi hjælpe dig med i hele København og Nordsjælland.

Reparation af kabel i jorden

Uanset om du selv er elektriker eller hvis du ringer til os, så er de samme måde som man reparerer en ødelagt kabel på i jorden. Her forklarer vi trin for trin hvordan man reparerer et elkabel som nogen har gravet ind eller over. 

Sådan repareres afskåret el ledning/elkabel i jorden (trin-for-trin guide)

Når en ledning holder op med at virke, er det muligt, at der er en skade på elkabel i jorden. For at få ledningerne til at fungere igen og for at genoprette din el, skal du muligvis gå igennem og reparere den ødelagte ledning i marken.

Den gode nyhed er, at du kan gøre noget af arbejdet på egen hånd. Det er nemmere, end du måske tror, ​​at gå igennem og reparere et kabel ledning, der er blevet skåret over, det er dog ulovligt at reparere et ødelagt kabel selv. Tjek nedenstående trin for at se, hvor let denne proces kan gøres, så kan du i hvert fald få lidt mere indsigt i processen.

Materialer du skal bruge ved reparation af kabel udenfor i marken

Inden vi går i gang, er der et par materialer, vi skal have ved hånden. Det bedste sted at starte er med et splejsningssæt. Dette vil gøre processen nem og spare os for en masse tid på at vente på, at en anden gør det. Splejsningssættet har ofte alle de forskellige komponenter, du skal bruge for at gøre reparationen af kabel i jorden lidt nemmere.

Trin 1: Brug elektroniske overvågningsudstyr

I nogle situationer ved du måske allerede, hvor bruddet i den elektriske ledning er, f.eks. hvis du har gravet et kabel over. Dette er gode nyheder, fordi du bare kan gå til det sted og lave rettelsen. Men da det er svært at se under jorden eller marken, er det muligt, at der opstået en skade og du ved ikke hvor.

Vi hyrer ind en specialist i kabelfejl, for at finde hvor kablet i jorden er blevet ødelagt. 

Husk, at disse værktøjer kræver, at du i det mindste har lidt viden om elektriske kredsløb, før du begynder at bruge dem og ikke mindst mange penge, udstyr som virker kan koste op mod 50.000kr. Vær også klar til at udvise lidt tålmodighed, da denne proces kan tage lidt tid.

Trin 2: Ring til dit elnetselskab

Hvis du er bekymret for at have den rigtige tekniske viden til at få dette gjort, så kan du ringe til dit lokale el firma og bruge deres egne lokaliseringstjenester, du kan f.eks. altid ringe til Københavns Elektriker hvis du har et ødelagt kabel eller har gravet ind i en el ledning. Det meste af tiden vil vi tilbyde at komme med nogle råd gratis, når som helst de leder efter de vigtigste strømledninger fra deres kilde til dit måler.

Hvis ledningen er placeret et andet sted, såsom til lysmaster, garage, pools eller lader, skal du muligvis håndtere et mindre gebyr. Det er altid bedst at ringe til os og høre, hvad de siger om det. De kan muligvis også sende nogen ud for at hjælpe med problemet. Akut elektriker til reparation af kabel og elledning i jorden, koster dog en del penge, da de kræver både en minigravemaskine og en elinstallatør akut.

Trin 3: Gravningen begynder 

Nu er det tid til at gå i gang med at grave med minigraveren. Sørg for, at du slukker for hoved afbryderen, før du udfører noget af arbejdet. Dette gælder, før du graver eller reparerer dine underjordiske ledninger og elkabler. Dette gøres for at holde alle sikre.

Du skal ikke bare slukke for det og gå ud fra, at alt nu er sikkert og at de bare er at gå i gang. For mange mennesker bliver såret ved at gøre dette. Tag en spændingstester og test ledningen, helst en, der er berøringsfri, og test kablet for at sikre, at det ikke er strømførende.

Efter at have testet alt, kan vi komme på arbejde. Vi graver langs den sigtesti, der er der mellem elkablerne ved ind- og udgangspunkterne.

Trin 4: Vi reparerer det ødelagt kabel i jorden

Når vi skal reparere et elkabel som er i stykker i jorden eller som er gravet over og reparere en knækket ledning, bruger vi et splejsningssæt. Vi har brug for en, der indeholder bland andet krympeflex, fordi dette er en fantastisk måde at forbinde de to knækkede ender af ledningen sammen igen.

Dette er den bedste måde at håndtere reparation af overgravet kabel på eller ledning som er gravet over. Muffen smeltes lige over ledningen, forbinder pænt og efterfølgende tester vi alt og fylder igen hullet som er gravet.

 

Afspil video om Udskiftning af stofledninger og gamle el-installationer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.