Københavns Elektriker tilbyder El-installatør service - Med hvad er en el-installatør og hvad laver en el-installatør i Danmark egentlig?

El-installatør – Hvad er en el-installatør egentlig?

En elinstallatør er en håndværker indenfor el, tele, teknik, data og sikkerhed, der udfører elinstallationer af høj kvalitet for både virksomheder og private. Som eksempler på elinstallationer udført af elinstallatører kan nævnes installationer af IT- og fibernet samt telefoncentraler og bredbånd. Andre eksempler omfatter installation af gulvvarme, badeværelsessele, jordfejlsafbrydere og solpaneler.

Elektrisk installation

Med elinstallation menes, at man tilslutter el på en eller anden måde. En person, der er uddannet og autoriseret til at udføre elinstallationer, kaldes elektriker, elektriker eller elektriker.

De fleste af de forskellige el-installationer skal udføres af en el-installatør, som har den korrekte el-autorisation, der kræves til den pågældende el-installation. De faktorer, der afgør, hvilke kvalifikationer el-installatører skal have, er anvendelsesområdet og spændingsniveauet. Der findes mange forskellige elautorisationsniveauer og det er langt fra alle elinstallatører, der kan påtage sig enhver elinstallation.

Sikkerhed for el-installatører

Danmark anses for at være et af verdens mest elektrisk sikre lande, i høj grad takket være det aktive elsikkerhedsarbejde vedrørende elektrisk udstyr og elektriske installationer, der har været i gang længe. Elektriciteten anses for at være kommet til Danmark i 1876 og 2013 var det første år siden elektriciteten kom hertil, at intet menneske er omkommet i en ulykke forårsaget af elektricitet. Vi kan takke vores dygtige el-installatører  i Danmark for denne sikkerhed.

Lej en el-installatør

Hvis du mangler en el-installatør til din virksomhed eller dit hjem, så er du velkommen til at kontakte os. Der er jo et behov for kendskab til forskrifter og standarder, beregninger og dimensionering, kontrol før idriftsættelse, målinger, hvordan man udarbejder tegninger og kredsløbsdiagrammer med tilhørende dokumentation samt hvordan man etablerer et egenkontrol program, også kaldet kvalitetssikring (KLS). 

Københavns Elektriker har tilknyttet el-installatør gennem autorisationsnumret EFUL-14443. Kontakt os endelig hvis der er spørgsmål.

Afspil video om Københavns Elektriker forklarer her hvordan du skifter sikring gruppeafbryder og i ny el-tavle med automatsikringer + Effektiv skifte sikring guide

En reaktion

  1. Jeg har faktisk aldrig forstået forskellen på en elinstallatør og en elektriker – Så tak for at i gad gøre mig klogere!

    Hilsen
    Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.